Who is Alice
Jaar:
2017
Categorie:
Comedy, Film
Release:
01-09-2017
Speelduur:
1 uur 42 minuten
Regisseur:
Robert van den Broek
Acteurs:
Beste Actrice (Ali Bastian) Beste acteur (Patrick Leo Holland)
Taal:
Engels

Wie is Alice draagt ons op een grappige, dwingende en soms cringe waardige reis in de hoogte en laagtepunten van wat mensen zullen doen om pijn te vermijden en met geluk te verbinden. Alice is een 34-jarige actrice die wanhopig hangt op haar ‘nieuwe jonge ding’ carrière. Ze is bereid om bijna alles op te offeren om de top te bereiken en dit geheimzinnige verhaal brengt ons met het konijngat naar beneden. Alice ontmoet Dick, een autoverkoper die ontzettend is van het leven en dromen om een spirituele leraar te worden. Samen met een afvallige cast van misfit karakters binden ze hilarisch en onhandig zich in knopen als ze hun ‘weg’ vinden. En waar leidt die ‘weg’ hen? … precies waar ze moeten zijn.

Paul Smit (filosoof), Guido Weijers (cabaretier), Robert van den Broek (regisseur) en Ismael Lotz (Camera). Samen met 80 crewmembers en nul euro budget, realiseren ze in 2013 de film ‘Alles over Niets’. Een Nederlandse speelfilm die door meer dan 500.000 mensen is bekeken en 2 keer is uitgezonden bij RTL4. www.allesoverniets.nl. De speelfilm is online te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=upUQ0BCSEtw&feature=youtu.be

In 2015 meldt zich een investeerder, Arjan Bakker. Hij wordt het vijfde lid van dit illustere gezelschap. Samen maken ze een opzet voor de realisatie van een internationale speelfilm. “Who is Alice” is geboren. Een filosofisch, spirituele comedy waarin de filosofie non-dualiteit centraal staat. Gedraaid met een Engelse cast en met een Nederlandse crew. Wederom breken ze alle regels van de filmwereld mbt scenario, scripting en productie. Ze tonen aan dat je met passie, teamwork en eigenzinnigheid, alles voor elkaar krijgt. Het vijftal heeft samen met de internationale cast en meer dan 300 mensen, een speelfilm gerealiseerd die nu al verschillende nominaties en awards in de wacht sleept.  Zie website.

.