Lappie Lapstok – ‘Stuk!’-Première
Categorie:
jeugd, kindervoorstelling, poppentheater, show, Theater
Speelduur:
0 uur 50 minuten
Acteurs:
Marisa Laperdrix
Leeftijd restrictie:
5 t/m 10 jaar

De koning van het Land van Pendule heeft de winterwekker per ongeluk stuk gemaakt. Hierdoor duurt de winter al 6 maanden!  De Tijdhandelaar twijfelt of het wel een goed idee was om de mensen zelf de seizoenen te laten regelen, het is namelijk niet de eerste keer dat er een seizoenwekker is stuk gemaakt.  Daarom besluit ze het land 4 uitdagende opdrachten te geven. Enkel wanneer die worden opgelost, krijgt Het Land van Pendule een laatste kans en een laatste nieuwe winterwekker.

Daan weet zeker dat hij deze opdrachten kan volbrengen, want hij wordt later uitvinder! Als hij de winter kan stoppen, hoeft hij niet de allerlaatste boom in het land om te hakken voor haardhout, de boom waar zijn vriend Mees altijd in de lente een nest bouwt.  Waar is Mees eigenlijk? Daan heeft hem al lang niet meer gezien…  Daan  vertrekt naar Smulstad, Miststad, Stinkstad en Vlamstad. Daar ontdekt hij waarom de mensen aan de wekkers prutsten. Zal het hem lukken de winter te stoppen en de lente te laten beginnen?

Het onderwerp luchtvervuiling (met de link naar klimaatverandering) is in deze voorstelling in een voor kinderen verhalend en humoristisch jasje gestoken.  Marisa Laperdrix speelt de Tijdhandelaar en breng met haar poppenspel de eigenwijze bestuurders van de steden tot leven. De lades  uit de kast verbeelden de steden op verrassende wijze. Kinderen zijn de uitvinders van de toekomst, ze mogen daarom deze voorstelling van Theater Lapstok zeker niet missen!

 

Een voorstelling van 50 minuten voor kinderen van 5 /m 10 jaar.

.