OCULUS MARIS en EEN JONG MEISJE (uitsluitend vooraf te reserveren) 2de REPRISE
Land:
Nederland
Jaar:
2018
Categorie:
Documentaire, Film, korte film
Speelduur:
0 uur 57 minuten
Regisseur:
Johnny Beerens; Jeannice Adriaansens
Acteurs:
Johnny Beerens
Leeftijd restrictie:
AL
Taal:
Nederlands

PROGRAMMA

15.30 uur INLOOP

 

16.00 uur

EEN JONG MEISJE  ( Jeannice Adriaansens), duur 16 minuten

De korte film Springtij van cineaste Jeannice Adriaansens met actrice Gilda de bal won op internationale Filmfestivals al vele prijzen.

Een jong meisje is opnieuw een korte film met Gilda de Bal. Zij speelt Emma, een oudere boerin die haar greep op de realiteit gaandeweg verlies. Emma die haar man verloren heeft, woont en werkt samen met haar zoon Geert. Zij weigert de dreigende teloorgang van de boerderij onder ogen te zien. Slaagt zoon Geert erin om zowel zijn moeder als de boerderij te redden?

Een gelaagde weergave van de problematiek van de kleine veeboer anno 2018.

 

16.20 uur

Nawoord Een jong meisje door Jeannice

Inleiding Oculus Maris door Johnny

 

16.30 uur

OCULUS MARIS ( Johnny Beerens), duur 41 minuten

Een unieke blik op het werkproces van beeldend kunstenaar Johnny Beerens die ruim tweeënhalf jaar lang in alle eenzaamheid en beslotenheid van zijn atelier de weg aflegt naar het monumentale en minutieus gedetailleerde werk Oculus Maris (oog van de zee).

Een ode aan de zee, de getijden, de kringloop van het leven en de kracht van de natuur. Het geëtste beeld van een zeepaal analoog aan de door het zoute zeewater ingebeten zeepalen.

Het werk is samengesteld en opgebouwd uit 200 afzonderlijke etsen, honderden stukken en lagen zelf geschept papier vermengd met diverse materialen. Dit alles gecombineerd met diverse schildertechnieken. Centraal in het werk een uitgehold “oog ”met filmbeelden van de eeuwig in beweging zijnde zee, eb en vloed, dag en nacht, weer en wind en de seizoenen.

Parallel aan het werk Oculus Maris maakte Beerens geheel zelf de gelijknamige film Oculus Maris waarin hij de kijker meeneemt in het mentale- en fysieke ontstaansproces. Tekenen, krassen, etsen, afdrukken, papier scheppen, zagen, schuren, knippen, lijmen, construeren en schilderen.

 

17.15 uur

Ontmoeting met de makers en naborrelen in de foyer

www.oculusmaris.com                                www.noordzuidfilms.eu

Kaarten

Uitverkocht!17-03-2019/16.00uur oculus maris en jong meisje€10.00incl meet en greet

.