ABC

ABC

Hier vind je veel handige informatie gerubriceerd op alfabet.

A

 • Activiteiten uit het verleden en heden

  Het Ledeltheater probeert jonge, startende artiesten een podiumplaats te geven. Dit kunnen amateur en/of professionele artiesten zijn. Ook hecht het Ledeltheater heel veel waarde aan voorstellingen voor de opgroeiende jeugd. Lokale artiesten, groepen/verenigingen en/of bekende theaterartiesten zijn inmiddels ook op het podium terug te vinden.
  Het Ledeltheater vertoont veel art-house films en documentaires. In de vakantieperiodes zijn tevens commerciele films te zien.

  Adres en telefoonnummers
  Stichting Ledeltheater
  Ledelplein 17,
  4501BM Oostburg
  Postbus 103,4500 AC Oostburg
  telefoon 0117- 452735

  justyna@ledeltheater.nl
  info@ledeltheater.nl
  www.ledeltheater.nl

 • Algemene verhuurvoorwaarden

 • ANBI

  zie hiervoor de homepagina de aparte tab ANBI.
  Hier krijgt u nadere uitleg waar een ANBI instelling voor staat, de laatst bekende jaarcijfers en een link naar de Belastingdienst.
  Artotheek “UIT DE KUNST”

 • Annulering van een voorstelling door theater/artiest

  Ziekte, technische problemen, weersomstandigheden of zelfs artistieke redenen kunnen ertoe leiden dat een voorstelling wordt geannuleerd. Wij laten u dat zo spoedig mogelijk weten. Daarom is het gewenst dat wij uw persoonlijke gegevens weten bij uw reservering.

 • Annulering van een voorstelling door uzelf

  Er zijn meerdere redenen waarom u reeds gereserveerde kaarten wenst te annuleren.
  zie hiervoor de voorwaarden onder ”Teruggave kaarten“

B

 • Beleidsplan

  Zie hieronder D, Doelstelling en Meerjarig Beleidsplan

 • Bestuursamenstelling

  Zie eventueel ook de link organisatiestructuur.
  Voorzitter : Arno Wolters
  Secretaris : Erwin Hermans
  Penningmeester : Marco Tanghe
  Bestuursleden : Bianca Bonte, Ellen de Winde, Noëlle Pötgens
  Adviseur bestuur : Justyna Bolsius
  Allen onbezoldigd.

 • Betalingsmogelijkheden

  Indien u via deze site reserveert dient u direct te betalen. Als u in het bezit bent van een Nederlandse betaalpas dan kunt u betalen d.m.v. iDeal.
  Belgische klanten kunnen online betalen via Bancontact/Mister Cash

  Kaarten krijgt u na betaling dan via de mail toegestuurd. Tenzij u ervoor kiest om aan de balie af te halen, dan betaalt u €1.50 extra.

  Aan de kassa (zie openingstijden)

  Indien u telefonisch bestelt (0117-452735) kunt u kaarten thuisgestuurd krijgen door overmaking op rekening nr. NL77 RABO 0147 8079 48, verhoogd met € 2,00 administratiekosten (onder vermelding van postcode en huisnummer). Verder kunt u ook ervoor kiezen om de kaarten aan de balie af te halen en te betalen.

  Tegoedbon | Podium cadeaukaart
  Tegoedbonnen van het Ledeltheater kunnen niet via de website ingewisseld worden. Een Podium cadeaukaart kunt u wel via de website verzilveren.

 • Betalen vanuit het buitenland

  Als u niet in het bezit bent van een Nederlandse betaalpas, is betalen via iDeal niet mogelijk. In dat geval kunt u kiezen voor Bancontact/Mister Cash of IBAN gegevens NL77RABO0147807948, BIC RABONL2U met vermelding postcode en huisnummer.

 • Nationale Bioscoopbon

  Wij accepteren en verkopen deze leuke Cadeaukaart. Deze kaart is met waarde van uw keuze en in leuke geschenkverpakking te verkrijgen.  Nationale Bioscoopbonnen kunnen via de website ingewisseld worden. Voor meer info bel 0117-452735

C

 • Consumpties

  Voor en in de pauze van een voorstelling dient u te betalen met Ledelmunten. U kunt deze kopen in de hal van het theater.

  Een bruine ledelmunt (€ 2.00) is goed voor koffie en thee.

  Een witte Ledelmunt (€ 3,00) is goed voor een flesje limonade, glas tapbier of glas tapwijn (cabernet chauvignon/bianco) en Jenever. Ook kunt u hiervoor speciale koffie krijgen (Cappuccino, Wiener melange).

  Voor Speciale bier en Port kunt u met 2 bruine munten betalen.  

  Zie ook drankkaart in het Ledeltheater.

  Sommige voorstellingen zijn inclusief consumptie, dit staat vermeld op onze website.

D

F

 • Filmtijden

  Filmtijden kunnen ten alle tijde veranderen. Wilt u zeker zijn van een bezoek aan de film, reserveert u dan bijtijds via deze site.

 • Fotograferen

  In verband met auteursrechten mogen wij het maken van foto-, film-, video- en geluidsopnamen niet toestaan.

G

 • GSM

  Gebruik van mobiele telefoons is hinderlijk voor de artiesten en de geluidsapparatuur. Daarom verzoeken wij u uw mobiele telefoon uit te schakelen. Wilt u voor spoedgevallen toch bereikbaar zijn, dan kunt u dat bij de kassa melden.

 • Garderobe

  Bij de meeste voorstellingen is er een bewaakte garderobe. Deze is gratis. De bewaakte garderobe is open tot een half uur na de voorstelling.

 • Gastheer/Gastvrouw

  Het Ledeltheater staat open voor uw vragen en/of opmerkingen. Daarom is er altijd iemand aanwezig om u te woord te staan. U kunt bij de kassa informeren wie tijdens de voorstelling de gastheer/gastvrouw is. U kunt deze ook herkennen aan een badge. De gastvrouw is tevens te herkennen aan het rode jasje.

K

 • Kijkwijzer Film

  Onder de 16 jaar, geen toegang

  Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

  Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6,9,12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

L

 • Ledelmunten

  Voor een voorstelling of in de pauze kunt u uitsluitend betalen met Ledelmunten. Deze zijn verkrijgbaar BIJ DE WITTE BAR naast de kassabalie in de hal van het theater.

  Een bruine ledelmunt (€ 2.00) is goed voor koffie en thee.

  Een witte Ledelmunt (€ 3,00) is goed voor een flesje limonade, glas tapbier of glas tapwijn (cabernet chauvignon/bianco) en Jenever. Ook kunt u hiervoor speciale koffie krijgen (Cappuccino, Wiener melange).

  Voor Speciale bier en Port kunt u met 2 bruine munten betalen.  

  Zie ook drankkaart in het Ledeltheater.

  Sommige voorstellingen zijn inclusief consumptie, dit staat vermeld op onze website.

 • Ledeltheater Cadeaubon

  Wij verkopen Ledeltheater Cadeaubonnen. U bepaalt hierop zelf de waarde en deze kan in delen verzilverd worden voor zowel theatervoorstellingen als filmbezoek. De bon wordt verpakt in een leuk cadeaudoosje. De bon is 2 jaar geldig na de uitgegeven datum en kan uitsluitend bij het Ledeltheater verzilverd worden.

O

 • Openingstijden

  De kassa van het Ledeltheater is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00-13.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur.

  Maandag en donderdag is de kassabalie gesloten. ( wel telefonisch bereikbaar )

P

 • Parkeren

  Gratis parkeren aan de achterzijde van het theater uitsluitend in de parkeervakken.

  Parkeren voor het theater is blauwe zone: van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur maximaal twee uur gratis parkeren met behulp van een blauwe schijf (deze zijn verkrijgbaar bij het theater).

 • Podium Cadeaukaart

  Wij accepteren en verkopen deze leuke Cadeaukaart. Deze kaart is met waarde van uw keuze en in leuke geschenkverpakking te verkrijgen.  Podiumcadeaukaarten kunnen via de website ingewisseld worden. Voor meer info bel 0117-452735

 • Privacy policy

  Lees hier onze privacy policy

 • Programmering theater en film voorstellingen

  Indien je wensen heeft inzake een optreden van een bepaalde artiest, groep, of film, kun je dat te allen tijde kenbaar maken d.m.v. het schrijven van een mail aan Justyna Bolsius, justyna@ledeltheater.nl
  Jouw inbreng in deze, stellen wij zeer op prijs.

R

 • Reserveren voor een voorstelling

  Reserveren kan via deze site tot op de dag van de betreffende voorstelling, telefonisch via 0117-452735 tijdens kantooruren of een uur voor een voorstelling aan de kassa van het Ledeltheater. Indien je je kaarten via de site reserveert en betaalt, krijg je via de mail een e-ticket. Als je kiest bij online reservering voor afhalen aan de kassa betaalt u €1.50 administratiekosten.

 • RSIN- nummer

  Het RSIN-nummer van stichting Ledeltheater is 0089.19.525

 • Ringleiding

  Ten behoeve van slechthorenden is er beneden een ringleiding aanwezig. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan graag bij reservering dit kenbaar maken. Op het balkon kunt u hier helaas geen gebruik van maken

 • Roken

  Het is in het gehele theater niet toegestaan te roken.

 • Rolstoelen

  Het Ledeltheater is goed toegankelijk voor rolstoelen. Het balkon is echter niet te bereiken.

  U kunt naast uw partner zitten aan de zijkant van een rij met inspringende stoelplaatsen. Het gangpad dient te allen tijde vrij te blijven.
  Komt u met een rolstoel, dan raden wij u aan dit bij het reserveren duidelijk aan te geven en op tijd te reserveren vanwege het beperkte aantal plaatsen dat hiervoor beschikbaar is).

  Scootmobielen zijn helaas slechts toegestaan als de ruimte dit toe laat.

S

 • Stoelenplan

  Soms blijkt het voor de kwaliteit van de voorstelling beter is de zaalzetting te wijzigen. Het kan dan zijn dat u dan op een andere stoel zit dan op uw kaartje staat aangegeven.

  U kunt zelf ook uw plaats veranderen. Hiervoor wordt echter wel 0,50 cent administratiekosten berekend. Dit zijn de kosten die het Ledeltheater ook aan het Reserveringssysteem Ovatic moet betalen. U regelt dit telefonisch of aan de balie.

  Online ziet u bij alle voorstellingen een stoelenplan, tenzij dat het vrije zit is. Dit wil zeggen dat u dan zelf een plaats mag uitkiezen in de zaal.

   

T

 • Technische gegevens

  Zie pagina Technische gegevens

 • Te laat voor de voorstelling

  Als u te laat komt, dan wordt bekeken of we u alsnog de voorstelling bij kunnen laten wonen. Soms is dat niet of alleen na de pauze mogelijk.
  Hiervoor een vergoeding ontvangen is niet mogelijk.

 • Teruggave kaarten

  Onder voorbehoud van de goedkeuring van de producenten kunt u uw reeds betaalde kaarten annuleren tot 48 uur voorafgaande aan de voorstelling. U kunt uw kaarten inleveren tijdens openingsuren van de kassa en ontvangt daarvoor een tegoedbon voor de waarde na aftrek van € 2,50 annuleringskosten per kaart. Niet opgehaalde gereserveerde kaarten zullen volledig doorberekend worden.

 • Tegoedbon

  Ledeltheater Tegoedbonnen kunnen niet via de website ingewisseld worden. U haalt in dit geval uw kaarten af aan de verkoopbalie. Een tegoedbon is 2 jaar geldig na de uitgegeven datum en kan verzilverd worden voor zowel theatervoorstellingen als films.

U

 • Uitverkocht en toch kaarten?

  Bij een uitverkochte voorstelling wordt een wachtlijst gemaakt. U wordt gebeld als er plaatsen vrijkomen.

V

 • Voorbehoud

  Omdat het programma voor het seizoen wordt samengesteld is het mogelijk dat er zich wijzigingen voordoen.
  Mocht u kaartjes hebben voor een voorstelling, waarin iets essentieels verandert, dan stellen wij u zo tijdig mogelijk op de hoogte.

 • Vrienden van het Ledel

  Om het Ledeltheater te steunen kun je je aanmelden als “vriend van het Ledel”. De kosten hiervoor zijn € 25,00 per persoon per jaar. Vanaf 1 september 2024 €30 per persoon per jaar.
  Bij veel voorstellingen genieten “Vrienden van het Ledel” aantrekkelijke kortingen en voor elke bezochte voorstelling hebben zij, op vertoon van hun pas, recht op een gratis kopje koffie of thee voor de voorstelling begint. Tevens wordt er jaarlijks een “Vriendenavond” georganiseerd waar het nieuwe theaterseizoen gepresenteerd wordt. Vrienden krijgen voorrang op de wachtlijsten van uitverkochte voorstellingen.
  Vrienden van het Ledel kunnen voor € 8.00  naar de film. Deze korting geldt niet bij 3D films en Speciale Filmprijzen.

  Aanmelden als vriend kunt u aan de balie van het Ledeltheater of schrijf een mail naar info@ledeltheater.nl.

 • Vrijwilligers

  Wil je vrijwilliger worden van het Ledeltheater bijvoorbeeld voor de bediening in de foyer, kassa, garderobe, koffieverkoop, zaalservice, of film, dan kun je je aanmelden via info@ledeltheater.nl of bij de balie van het Ledeltheater.

 • VVV

  De VVV informatie- en folderpost bevindt zich vanaf 1 januari 2017 niet meer in het Ledeltheater.

Z